Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1,6 kg hertefilet
– 500 gr boschampignons
– sjalot
– citroen
– look
Vinigraitte:
– 4 eetlepels aceto balsamico
– 4 theelepels suiker
– 8 eetlepels olijfolie extra vergine
– 4 eetlepels walnotenolie
Garnering:
– Rucola
– parmezaanse kaas
– kappertjes pijpajuin
– pijnboompitten
Bereiding:
Snijd hertefilet in lange dunne plakken en leg deze op een royaal stukhuishoudfolie,
bestrooi met peper en zout, rol strak op en leg in de diepvries.
Doe de balsamico in een kom met de suiker en een snuifje zout, voeg al kloppend de olijfolie en walnotenolie toe.
Bak de champignons fijn gesneden in een pan met sjalot en beetje look kort,
laat afkoelen en besprenkel met citroensap.
Bestrijk het bord met de vinigraitte, snijd de hertefilet in flinterdunne plakken en vul het bord, bestrooi met peper en zout.
Leg in het midden een weinig rucola vermengd met vinaigrette en daarop de gebakken schijfjes champignons.
Garneer met pijpajuin,kappertjes en schijfjes parmezaanse kaas en pijnboompitten.