Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Consomé van schaaldieren:
– 1 liter ontvette kippenbouillon
– 2 eiwitten
– 1 theelepel tomatenpuree
– 10 gr groentenmengeling (wortel-prei selder-geen ui )
– 60gr niet gepelde garnalen
– pezo
Dim sum:
– 10 gr gekookt kreeftenvlees
– 1 eidooier met scheutje water
– 4 porties schelvisfilet (40 gr/stuk)
– 2 lepels parures van vis (minder mooie filet)
– 1 eiwit
– 20 gr room
– 4 blaadjes dimsumdeeg
– 30 gr wakame
– 25gr enoki
– pezo
Bereiding:
Consomé van schaaldieren:
Mix in keukenrobot de garnalen met groentenafval, tomatenpuree en eiwit goed fijn.
Kruid zeer sterk met zeezout (opgelet garnalen zijn al zout) en zwarte peper.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de eiwitmassa in 1 x toe als de massa goed kookt.
Roer kort en laat staan op matig vuur.
Eiwitkoek komt naar boven en neemt alle onzuiverheden op.
Zeef door neteldoek
Dim sum:
Mix in tmx de vis-parures met eiwit, kruid met pezo -voeg de room toe en mix kort verder tot gebonden massa.
Meng stukjes kreeftenvlees onder vismassa.
Strijk 4 dimsumblaadjes in met eigeel+water.
Leg lepel kreeftenvulling in midden en plooi 4 hoeken naar boven tot dimsum.
Schelvis: Stoom gekruid samen met de dimsum gedurende 3 minuten in stoomoven.
Bordschikking:
Leg vis in een diep bord deels erop dimsum en daarnaast of bovenop de wakame en de enoki.
Overgiet met warme bouillon als bord op tafel staat.