Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 48 witte asperges
– 4 eetlepels kristalsuiker
– 36 blaadjes lamsoor
– olijfolie
– 24 mooie dikke Sint-Jakobsvruchten
– Pezo / snuifje suiker / nootmuskaat
Blanke botersaus
– 4 eetlepels witte wijnazijn
– 1,6 liter witte wijn
– 8 sjalotten
– 1 kg boter
– 1 kg zure room
Bereiding:
Schil de asperges en snijd ze in twee. Rasp deze stukken met een fijne rasp of mandoline om zo de gewenste stukjes “spaghetti” te krijgen.
Breng gezouten water met een beetje suiker aan de kook en kook daarin de asperge-spaghetti. Laat ze uitlekken in een vergiet Verwijder de steeltjes van de lamsoren en was de blaadjes.
Snijd de Sint-Jakobsvruchten doormidden en grill ze in een grillpan.
Stoof de spaghetti van asperges even aan in wat boter met pezo, een snuifje suiker en nootmuskaat.
Maak de blanke botersaus door de fijngesneden sjalotten, azijn en witte wijn in een pannetje tot 1/4 te laten inkoken. Doe er dan de boter en de zure room bij. Roer goed en breng tot aan het kookpunt. Mix het mengsel. Wat overblijft van de saus kan in de koelkast worden bewaard zonder dat ze gaat schiften.
Bordschikking:
Leg een kleine keukenring op een bord. Vul deze met de spaghetti van asperges, leg er de Sint-Jakobsvruchten bovenop.
Werk af met blaadjes lamsoor en een streepje blanke botersaus.