Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Gegrilde Sint-Jakobsvruchten met spaghetti van asperges en lamsoren.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 48 witte asperges
– 4 eetlepels kristalsuiker
– 36 blaadjes lamsoor
– olijfolie
– 24 mooie dikke Sint-Jakobsvruchten
– Pezo / snuifje suiker / nootmuskaat

Blanke botersaus
– 4 eetlepels witte wijnazijn
– 1,6 liter witte wijn
– 8 sjalotten
– 1 kg boter
– 1 kg zure room

 

Bereiding:

Schil de asperges en snijd ze in twee. Rasp deze stukken met een fijne rasp of mandoline om zo de gewenste stukjes “spaghetti” te krijgen.
Breng gezouten water met een beetje suiker aan de kook en kook daarin de asperge-spaghetti. Laat ze uitlekken in een vergiet Verwijder de steeltjes van de lamsoren en was de blaadjes.
Snijd de Sint-Jakobsvruchten doormidden en grill ze in een grillpan.
Stoof de spaghetti van asperges even aan in wat boter met pezo, een snuifje suiker en nootmuskaat.
Maak de blanke botersaus door de fijngesneden sjalotten, azijn en witte wijn in een pannetje tot 1/4 te laten inkoken. Doe er dan de boter en de zure room bij. Roer goed en breng tot aan het kookpunt. Mix het mengsel. Wat overblijft van de saus kan in de koelkast worden bewaard zonder dat ze gaat schiften.

 

Bordschikking:

Leg een kleine keukenring op een bord. Vul deze met de spaghetti van asperges, leg er de Sint-Jakobsvruchten bovenop.
Werk af met blaadjes lamsoor en een streepje blanke botersaus.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Kleuren pallet met paprika en lekkers uit de noordzee.

Volgend Voorgerecht:
Hazenfilet in krokant jasje met najaarsgroenten geparfumeerd met peperkoek.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |