Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Heek-mousseline met zuiderse aromaten.


Klaargemaakt op: 22/05/2019 Kijkkoken: Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 porties heek van ca 50 gr/stuk
– 1/4 rode paprika
– 50 gr zongedroogde tomaten
– 20 gr zeekraal
– 20gr ontpitte zwarte olijven
– 2 sneden coppa di parma
– 30 gr room
– 2 eidooiers
– 2 eetlepels witte wijn
– 100 gr geklaarde boter
– sap van 1/2 citroen
– pezo

Bereiding:

Saus:
Klop eidooiers met witte wijn en kruid.
Klop als sabayon op.
Neem van vuur en voeg geklaarde boter toe, smaak af met kruiding en citroensap.

Garnituur:
Schil rode paprika en snijd in fijne brunoise.
Snijd zongedroogde tomaten en olijf en zeekraal in kleine stukjes.
Snijd coppa in fijne reepjes en warm alles met 30 gr room even op op vuur.

Heek:
Kruiden en stoom 1 minuut in stoomoven.

Bordschikking:

Diepe kom, onderaan groentjes, daarop de saus en heek.
Werk af met wat pijnboompitjes.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert
Vorig Voorgerecht:
Risotto met hoppescheuten – skrei – garnalen – mosselen

Volgend Voorgerecht:
Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |