Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 porties heek van ca 50 gr/stuk
– 1/4 rode paprika
– 50 gr zongedroogde tomaten
– 20 gr zeekraal
– 20gr ontpitte zwarte olijven
– 2 sneden coppa di parma
– 30 gr room
– 2 eidooiers
– 2 eetlepels witte wijn
– 100 gr geklaarde boter
– sap van 1/2 citroen
– pezo
Bereiding:
Saus:
Klop eidooiers met witte wijn en kruid.
Klop als sabayon op.
Neem van vuur en voeg geklaarde boter toe, smaak af met kruiding en citroensap.
Garnituur:
Schil rode paprika en snijd in fijne brunoise.
Snijd zongedroogde tomaten en olijf en zeekraal in kleine stukjes.
Snijd coppa in fijne reepjes en warm alles met 30 gr room even op op vuur.
Heek:
Kruiden en stoom 1 minuut in stoomoven.
Bordschikking:
Diepe kom, onderaan groentjes, daarop de saus en heek.
Werk af met wat pijnboompitjes.