Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 inktvissen
– 4 paprika’s
– 4 sjalotten
– 500 gram bulgur
– 150 gram chorizo
– 2 bundels lente-ui
– 500 gram kerstomaatjes
– 1 granaatappel
– 1 dl olijfolie
– 2 limoenen
– 2 eetlepels mosterd
– 1 potje verse koriander
Bereiding:
Kuis de inktvis zeer grondig.
Snij de tentakels van de inktvis in kleine stukken.
Snij de buik van de inktvis in dunne ringen.
Snij de paprika’s en de sjalotten in fijne kleine reepjes.
Stoof de sjalotten en de paprika’s in olijfolie. Bak de in stukken gesneden tentakels van de inktvis. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de gestoofde paprika en sjalotten.
Laat de bulgur garen in heet water volgens de voorschriften op de verpakking.
Wanneer die gaar is voeg ook toe aan het mengsel van paprika, sjalotten en inktvis.
Kruid volgens eigen smaak.
Droog de sneetjes chorizo in de oven.
Snij de lente-ui en de kerstomaatjes.
Van de pitten van de granaatappel op in een schaaltje.
Maak een vinaigrette van de granaatappels, olie, limoen, beetje mosterd en peper en zout.
Bak de ringen van de inktvis in hete boter.
Bordschikking:
Dresseer in diepe borden.
Schep 2 lepels van het bulgur en paprika mengsel onderaan in bord.
Leg er enkele inktvisringen, gesneden lente-ui en kerstomaatjes bij.
Verdeel er een deel van de granaatappelpitten over en overgiet met 2 lepels vinaigrette.
Zet er 2 schijfjes gedroogde chorizo in, werk af met korianderblaadjes en dien op.