Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Italiaans huwelijk van linzen en Ninoofse witkap


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 500 gram groene linzen
– 500 gram rode linzen
– 500 gram risotto rijst
– 4 flesjes Witkap triple
– 200 gram gerookt spek
– 500 gram champignons
– 6 tenen look
– 6 sjalotten
– 3 l vleesbouillon
– tijm
– pezo
– 0.5 l room
– potje gedroogde tomaten
– 150 gram rozijnen
– klein wit broodje
– 1 prei
– potje saffraan
– olijfolie
– frituurolie
– brokje parmezaan kaas

 

Bereiding:

Linzen:
Kook de groene en de rode linzen apart in ruim water gedurende 30 minuten en giet af. Snij de champignons in kleine stukjes, fruit een sjalot en bak de champignons op hevig vuur. Snij de gedroogde tomaten heel fijn. Voeg deze beiden bij de rode linzen. Snij het gerookt spek fijn en bak krokant, voeg deze bij de groene linzen. Kruid alles naar smaak.

Risotto:
Warm de bouillon voor (blokjes). Snipper 5 sjalotten fijn en braad aan in de olijfolie. Voeg hier de risotto bij en bak deze licht, voeg een takje tijm bij, voeg in kleine porties 2 flesjes Witkap bij, laat absorberen onder koken en doe daarna hetzelfde met de warme bouillon. Dit alles over zowat 20 minuten. Verwijder de tijm. Schaaf hierover wat Parmezaan kaas net voor het opdienen.

Saus:
Laat de knoflook en een sjalot fruiten in olie, voeg hier 3 flesjes Witkap triple bij, voeg de rozijnen toe en laat inkoken tot een kwart liter. Zeef en voeg de room toe. Laat nog een paar minuten verder inkoken, neem van het vuur en voeg de saffraan toe.

Garnituur:
Snij een prei in hele fijne reepjes en frituur even in hete olie. Snij het brood in driehoekjes en bak in olijfolie.

 

Bordschikking:

Leg aan de ene kant van het bord dakpansgewijs een laagje groene linzen, de risotto en de rode linzen.
Schep aan de andere kant wat saus, leg hierop een bruin gebakken sneetje brood, en hierop wat gefrituurde prei


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Kruidige snoekbaars met kreukels en een rucolapuree

Volgend Voorgerecht:
Zeewolf met lentegroenten en olijven

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |