Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 500 gram groene linzen
– 500 gram rode linzen
– 500 gram risotto rijst
– 4 flesjes Witkap triple
– 200 gram gerookt spek
– 500 gram champignons
– 6 tenen look
– 6 sjalotten
– 3 l vleesbouillon
– tijm
– pezo
– 0.5 l room
– potje gedroogde tomaten
– 150 gram rozijnen
– klein wit broodje
– 1 prei
– potje saffraan
– olijfolie
– frituurolie
– brokje parmezaan kaas
Bereiding:
Linzen:
Kook de groene en de rode linzen apart in ruim water gedurende 30 minuten en giet af. Snij de champignons in kleine stukjes, fruit een sjalot en bak de champignons op hevig vuur. Snij de gedroogde tomaten heel fijn. Voeg deze beiden bij de rode linzen. Snij het gerookt spek fijn en bak krokant, voeg deze bij de groene linzen. Kruid alles naar smaak.
Risotto:
Warm de bouillon voor (blokjes). Snipper 5 sjalotten fijn en braad aan in de olijfolie. Voeg hier de risotto bij en bak deze licht, voeg een takje tijm bij, voeg in kleine porties 2 flesjes Witkap bij, laat absorberen onder koken en doe daarna hetzelfde met de warme bouillon. Dit alles over zowat 20 minuten. Verwijder de tijm. Schaaf hierover wat Parmezaan kaas net voor het opdienen.
Saus:
Laat de knoflook en een sjalot fruiten in olie, voeg hier 3 flesjes Witkap triple bij, voeg de rozijnen toe en laat inkoken tot een kwart liter. Zeef en voeg de room toe. Laat nog een paar minuten verder inkoken, neem van het vuur en voeg de saffraan toe.
Garnituur:
Snij een prei in hele fijne reepjes en frituur even in hete olie. Snij het brood in driehoekjes en bak in olijfolie.
Bordschikking:
Leg aan de ene kant van het bord dakpansgewijs een laagje groene linzen, de risotto en de rode linzen.
Schep aan de andere kant wat saus, leg hierop een bruin gebakken sneetje brood, en hierop wat gefrituurde prei