Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Vinaigrette
– 2 dl appelsap (zelf gecentrifugeerd)
– 2 dl tomatensap (zelf gecentrifugeerd)
– 2 dl azijn van kriekbier
– 2 dl kriekenbier
– 2 sjalotten
– 1 eetlepel honing
– 4 dl fruitige olijfolie
– pezo
Champignons
– 55 middelgrote champignons
– boter
– 4 sjalotjes
– gekookte ossenstaart
– paneermeel
Serveren
– 20 kabeljauwhaasjes van 120 gr.
– 600 gram brunoise van tomaat
– 4 eetlepels fijngesneden lente-ui
– 600 gram lamsoren (of zeekraal)
– puree van bataat (zoete aardappel)
– hoeveboter
– verse kruiden
Bereiding:
Vinaigrette
Meng alle ingrediënten met de staafmixer en giet er langzaam de olie bij. Breng op smaak met pezo.
Champignons
Kook 40 champignons in wat water en boter gaar. Hak de overige met de sjalot en bak ze gaar in de boter. Meng er wat ossenstaart door en vul er de champignons mee. Bestrooi met paneermeel en zet ze even onder de grill.
Kruid de vis en bak langs beide zijden in de boter. Beleg met tomaat en lente-ui, gaar in de oven van 180° C. Stoof de lamsoren aan in wat boter en verdeel ze over de borden.
Bordschikking:
Leg de vis op de lamsoren en spuit er een streep puree naast. Verdeel de champignons over de borden en lepel wat vinaigrette over de vis. Garneer met de verse kruiden.