Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Kabeljauwhaasje met gesmolten tomaat en lente-ui, puree van bataat, gevulde champignons, vinaigrette van appel, tomaat en kriekenbier


Klaargemaakt op: 04/03/2011

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Vinaigrette
– 2 dl appelsap (zelf gecentrifugeerd)
– 2 dl tomatensap (zelf gecentrifugeerd)
– 2 dl azijn van kriekbier
– 2 dl kriekenbier
– 2 sjalotten
– 1 eetlepel honing
– 4 dl fruitige olijfolie
– pezo

Champignons
– 55 middelgrote champignons
– boter
– 4 sjalotjes
– gekookte ossenstaart
– paneermeel

Serveren
– 20 kabeljauwhaasjes van 120 gr.
– 600 gram brunoise van tomaat
– 4 eetlepels fijngesneden lente-ui
– 600 gram lamsoren (of zeekraal)
– puree van bataat (zoete aardappel)
– hoeveboter
– verse kruiden

 

Bereiding:

Vinaigrette
Meng alle ingrediënten met de staafmixer en giet er langzaam de olie bij. Breng op smaak met pezo.

Champignons
Kook 40 champignons in wat water en boter gaar. Hak de overige met de sjalot en bak ze gaar in de boter. Meng er wat ossenstaart door en vul er de champignons mee. Bestrooi met paneermeel en zet ze even onder de grill.
Kruid de vis en bak langs beide zijden in de boter. Beleg met tomaat en lente-ui, gaar in de oven van 180° C. Stoof de lamsoren aan in wat boter en verdeel ze over de borden.

 

Bordschikking:

Leg de vis op de lamsoren en spuit er een streep puree naast. Verdeel de champignons over de borden en lepel wat vinaigrette over de vis. Garneer met de verse kruiden.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2011
Vorig Voorgerecht:
Koolvis met postelein en gepocheerd kwarteleitje

Volgend Voorgerecht:
Nieuwe aardappelen op Vlaamse wijze

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |