Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Krokant triootje van hazenfilet in een groen kader


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 8

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 hazenfilets
– 8 vellen bladerdeeg
– 8 sneden smaakvolle Belgische kaas (Chimay, Pas de Bleu, . .)
– 8 sneden Gandaham
– 2 dl Balsamico-azijn
– 2 dl Porto
– rucola-sla
– kervel
– krulandijvie
– bieslook

Vinaigrette:
– notenolie
– olijfolie
– witte balsamico-azijn
– peper
– zout

 

Bereiding:

De vellen bladerdeeg dun uitrollen en beleggen met een dun sneetje smaakvolle kaas.
Daar opnieuw een dun velletje bladerdeeg opleggen.
De helft van de Gandaham fijn snipperen en krokant aanbakken. De andere helft van de Gandaham laten drogen in een matig warme oven.
De hazenfilets in de lengte doormidden snijden en heel kort aanbakken op een hevig vuur.
Laten afkoelen. Daarna het half hazenfiletje op een velletje bladerdeeg leggen, bestrooien met de gebakken Gandaham, oprollen en gedurende een 10-tal minuten laten bakken in een oven van a 180°C.
De balsamico-azijn samen met de porto laten inkoken tot siroopdikte, eventueel bijkruiden.
De rucolasla, de kervel, de krulandijvie grondig kuisen, mengen en fris houden. Even voor opdienen er de vinaigrette ondermengen.

 

Bordschikking:

Op de warme borden eerst een streepje van de ingedikte saus gieten. De gebakken bladerdeegjes in drie stukken snijden, één ervan plat leggen, één rechtop zetten en er één laten tegenaan leunen.
Het gedroogde sneetje Gandaham tussen de rolletjes bladerdeeg steken.
De gemengde sla er naast schikken.
Eventueel afwerken met nog een weinig gedroogde Gandaham-snippers.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Rolletje van Superanoham met lamsoren en coulis van Galiameloen

Volgend Voorgerecht:
Kikkerbilletjes met gewokte groenten

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |