Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 32 langoustines
– 8 eiwitten
– Panko paneermeel
– 16 bollen sorbet van Granny Smith
– 16 selderblaadjes
Bereiding:
De langoustines pellen en paneren op zijn Engels, dwz achtereenvolgens door:
1. Bloem + selderijzout
2. Eiwit + limoenolie + peper en zout
3. Panko paneermeel
Kort aanbakken in rijstolie.
De selderblaadjes op een bord leggen en instrijken met een weinig olie en bestrooien met een weinig zeezout. Afdekken met plasticfolie en gedurende 2 minuten in de microgolf zetten op de hoogste stand. Eventueel de duurtijd nog een beetje aanpassen.
Sorbet van Granny Smith:
Snij de Granny Smith appelen (hou wel één stukje schil over) en de citroen in stukken en maak onmiddellijk sap van in de sapcentrifuge.
(allemaal samen) Voeg het sap toe aan de suikersiroop en draai af in een ijsmachine.