Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Loempia, scampi, blauwschimmelkaas, gember


Klaargemaakt op: 06/03/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 32 scampi’s
– 4 teentjes knoflook
– 4 sjalotjes
– 50 gram geraspte gember
– 150 gram blauwe schimmelkaas
– 4 eetlepels platte peterselie / verse koriander
– 16 vellen brickdeeg
– 4 eieren
– Mengeling van sla

Zoetzure vinaigrette
– 120 ml limoensap
– 60 ml wijnazijn (natuur of witte)
– 80 gr koriander fijngehakt
– 2 el buine basterdsuiker
– 2 teentjes look fijngehakt
– 4 tl zout
– 4 theelepels Dijon mosterd
– 360 ml olijfolie

 

Bereiding:

1. Pel de scampi’s,verwijder darmkanaal. Bak scampi kort aan met knoflook , gesnipperde sjalot en geraspte gember.
2. Snij in stukjes en meng met de verkruimelde blauwe kaas.
3. Versnipper de platte peterselie en koriander.
4. Meng het kruidenmengsel met het scampi-kaasmengsel.
5. Leg de brickvellen open en verdeel het mengsel erover.
6. Controleer kruiding,niet teveel zout, kaas is al zout genoeg!
7. Maak pakketjes en kleef dicht met losgeklopt eiwit.
8. Frituur loempia op 180 graden
9. Serveer hierbij slaatje met zoetzure oosterse dressing

Zoetzure vinaigrette
Meng limoensap, azijn en koriander in blender tot gladde massa. Voeg de suiker, look en zout toen en mix opnieuw tot glad mengsel. Schep de mosterd erdoor, blender opnieuw en voeg geleidelijk de olijfolie toe. Mix de dressing goed door elkaar.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2015
Vorig Voorgerecht:
Aardappelsalade, haringfilet, pastinaak, en appelcrème met antiek blond super Ale 5

Volgend Voorgerecht:
Thaise curry van primeurgroenten met een scampietje

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |