Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 32 scampi’s
– 4 teentjes knoflook
– 4 sjalotjes
– 50 gram geraspte gember
– 150 gram blauwe schimmelkaas
– 4 eetlepels platte peterselie / verse koriander
– 16 vellen brickdeeg
– 4 eieren
– Mengeling van sla
Zoetzure vinaigrette
– 120 ml limoensap
– 60 ml wijnazijn (natuur of witte)
– 80 gr koriander fijngehakt
– 2 el buine basterdsuiker
– 2 teentjes look fijngehakt
– 4 tl zout
– 4 theelepels Dijon mosterd
– 360 ml olijfolie
Bereiding:
1. Pel de scampi’s,verwijder darmkanaal. Bak scampi kort aan met knoflook , gesnipperde sjalot en geraspte gember.
2. Snij in stukjes en meng met de verkruimelde blauwe kaas.
3. Versnipper de platte peterselie en koriander.
4. Meng het kruidenmengsel met het scampi-kaasmengsel.
5. Leg de brickvellen open en verdeel het mengsel erover.
6. Controleer kruiding,niet teveel zout, kaas is al zout genoeg!
7. Maak pakketjes en kleef dicht met losgeklopt eiwit.
8. Frituur loempia op 180 graden
9. Serveer hierbij slaatje met zoetzure oosterse dressing
Zoetzure vinaigrette
Meng limoensap, azijn en koriander in blender tot gladde massa. Voeg de suiker, look en zout toen en mix opnieuw tot glad mengsel. Schep de mosterd erdoor, blender opnieuw en voeg geleidelijk de olijfolie toe. Mix de dressing goed door elkaar.