Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 6 oesters per persoon
– grof zee zout om de oesters op te plaatsen op de borden
– 6 passievruchten (sap)
– 2 eetlepels suiker
– 2 blaadjes gelatine
– 3 citroenen
– 3 eetlepels venkelzaad (fijngemalen in de vijzel)
– grof volkoren brood
– verse tijm
– verse bieslook
– verse kervel
– hoeveboter
– pastis
– paar druppels groene tabasco.
– rode shiso
Bereiding:
Passievruchtensap op smaak brengen met de suiker en opwarmen tot zo’n 70°C , de gelatine toevoegen en goed door elkaar roeren , doorzeven en uitstorten op een ovenplaat (op vershoudfolie) en laten opstijven.
Maak de boter: Meng het venkelzaad met de pastis en de tabasco, kruid met pe/zo en voeg wat fijn gesnipperde bieslook toe, maak van de boter een rolletje en leg in de koelkast.
Maak alle oesters los in de schelp en garneer bord op de volgende manier :
– Leg 2 oesters puur natuur op het bord , garneer met een plukje kervel , een partje citroen en een stukje volkoren brood (licht getoast) (vergeet geen peper op tafel te zetten !!)
– Zet 2 oesterschelpen per persoon op een ovenplaat en leg er een oester in, met daarbovenop een schuifje van de boter, zet kort onder de grill en plaats in het midden op het bord, garneer met wat bieslook en terug een stukje brood.
– Leg 2 oesters op de rechterzijde van het bord en garneer met enkele sliertjes van de passievruchten gelei , garneer met enkele blaadjes tijm en een blaadje rode shiso.
Serveer dit alles met een glaasje Champagne of een lekkere witte wijn.