Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Pastilla met kip


Klaargemaakt op: 14/09/2018

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Vulling 1
– 400 g gebakken amandelen
– 80 g suiker
– 1 el oranjebloesemwater

Vulling 2
– 1/4 bos koriander
– 1/4 bos bladpeterselie
– 500 g kippendijenfilet
– 400 g uienringen
– zonnebloemolie om in te bakken
– 2 el gemberpoeder
– 1 el kaneelpoeder
– 1 el Ras el hanout
– zout
– peper
– 2 dl kippenbouillon
– 750 g rozijnen
– 6 eieren

Overige ingrediënten
– 50 g roomboter
– 0,5 dl zonnebloemolie
– 1 pak filodeeg
– poedersuiker naar smaak
– kaneelpoeder naar smaak

Onderaan
– Courgette
– Granaatappel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 185 °C.
Vulling 1
Maal de gebakken amandelen samen met de suiker en breng op smaak met oranjebloesemwater.
Vulling 2
Pluk, was, droog en hak de koriander en bladpeterselie fijn. Bak de kippendijen en uienringen in een beetje olie op laag vuur goudbruin. Voeg het gemberpoeder, kaneelpoeder, zout en versgemalen peper toe en bak de specerijen 1 minuut mee. Blus het geheel af met de kippenbouillon en voeg de koriander en bladpeterselie toe. Dek de pan af en laat 1 uur op laag vuur smoren tot de kippendijen gaar zijn.
Haal de gegaarde kippendijen uit de pan en laat de bouillon tot de helft reduceren. Snij de schil van een kwart ingelegde citroen in dunne reepjes. Voeg de gesneden schil van de ingelegde citroen en de rozijnen toe en bind de saus met de eieren door deze er één voor één doorheen te roeren. Laat de saus 3 minuten op laag vuur doorkoken en daarna afkoelen. Scheur de gegaarde en inmiddels afgekoelde kippendijen in reepjes en voeg toe aan de (eier)saus.

Opbouw
Smelt de boter en giet de olie erbij. Snij het filodeeg in de gewenste vorm en grootte. Smeer een vel filodeeg in met het boter-oliemengsel en leg er een ander vel filodeeg overdwars op. Verdeel hierover de amandelvulling en besmeer de rest van het deeg met het oliemengsel. Leg hier weer een fel filodeeg op en leg hierop de kipvulling.
Vouw de bastilla voorzichtig dicht en leg met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Garneer met amandelschaafsel. Bak de bastilla 20 minuten in de voorverwarmde oven knapperig en goudbruin. Garneer met poedersuiker en kaneel.
Snijd de courgette zeer fijn en stoof deze even aan. Leg de courgette onderaan je bord.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2018
Vorig Voorgerecht:
Zeebaars met scampi’s, asperges en mango-passiesaus

Volgend Voorgerecht:
Ratatouille van boschampignons met filet van ree

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |