Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Ratatouille van boschampignons met filet van ree


Klaargemaakt op: 9/11/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 lang wit brood
– 1 kg boschampignons (hier: eekhoorntjesbrood, cantharellen)
– 3 sjalotten
– 8 plakjes rauwe ham
– enkele takjes peterselie, fijngehakt
– 200 gram Parmezaanse kaas
– boter
– peper – zout

Voor de crème van amandelen:

– handjevol broodkruim
– 6 el amandelen
– 4 teentjes look
– 60 cl volle melk
– 3 kl amandelolie

Bereiding:

Verwijder de korstjes van het brood. Snij de boterhammen in reepjes en vervolgens in blokjes.
Rooster de amandelen lichtjes. Doe ze in een blender samen met het broodkruim, één teentje look, de amandelolie en de melk. Mix tot een gladde crème.
Maak de boschampignons proper en snij ze klein. Snipper een sjalotje en een teentje look fijn. Stoof de champignons aan in een klontje boter samen met de look en het sjalotje. Breng op smaak met peper en zout. Laat even stoven en voeg als laatste de vers gehakte peterselie toe.
Bak ook de croutons goudbruin in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

Bordschikking

Leg enkele toefjes van de amandelcrème op het bord.
Dresseer hier de gebakken boschampignons, de rauwe ham en de broodcroutons mooi over.
Rasp net voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas over het gerecht en werk af met verse peterselie en een likje olijfolie.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2018
Vorig Voorgerecht:
Pastilla met kip

Volgend Voorgerecht:
Oester, avocado, citrus, kreeft, champagnesabayon, roze peper.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |