Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 sneden rauwe Superanoham
– 500 gram lamsoren
– 2 galia meloenen
– witte balsamico-azijn
– suikersiroop
Suikersiroop:
– 1 liter water
– 1,5 kg kristalsuiker
– 250 gram glucose
Bereiding:
Eerst de suikersiroop klaarmaken.
Alle ingrediënten al roerend aan de kook brengen.
Er wel voor zorgen dat ALLE suikerkristallen opgelost zijn.
Deze suikersiroop kan enkele maanden bewaard worden in de koeling indien alle kristallen opgelost zijn zoniet zal er na enkele weken kristallisatie optreden.
De sneden Superanoham licht over mekaar leggen zodanig dat ze gelijkmatig kunnen opgerold worden.
Instrijken met maïsolie en daarna volledig beleggen met lamsoren. Goed en stevig oprollen.
Coulis van Galiameloen:
Meloen schillen en cutteren. Kruiden met peper en zout. Er dan eveneens de witte balsamicoazijn (of citroensap) en de suikersiroop aan toevoegen. Nogmaals mixen en doorzeven.
Het rolletje in sneden van een kleine centimeter versnijden.
Opdienen in diep bord, de saus er rond gieten. Afwerken met een gefrituurde spaghetti.
Drie rolletjes naast elkaar.