Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Salade van koolrabi met pesto van munt.


Klaargemaakt op: 13/05/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 6 koolrabi´s
– 60 cl olijfolie
– 6 teentjes knoflook
– 2 busseltjes verse munt
– 2 bio citroenen
– 18 eetlepels Griekse yoghurt
– 200 gram pijnboompitten
– 1 bussel tuinkers

 

Bereiding:

Rasp de schil van de citroen. Rooster de pijnboompitten. Pel de knoflookteentjes en verwijder de kiemen.
Pluk de muntblaadjes.
Plet de muntblaadjes samen met de knoflook, pijnboompitten, geraspte citroenschil en een weinig zeezout fijn in een vijzel tot een groene puree.
Roer de olijfolie door de pesto. Snij de koolrabi in kleine blokjes, en blancheer 2 minuten.
Verfris onder koud water. Meng 6 lepels van de pesto met 18 lepels yoghurt.
Besprenkel de koolrabi met wat wat citroensap en meng 6 lepels pesto met de koolrabi.
Schik de koolrabi over de borden en werk af met de saus, gerookte zalm en tuinkers.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2016
Vorig Voorgerecht:
Kingkrab, tomatenvinaigrette, courgettetaartje, garnalen, parmezaans ijs

Volgend Voorgerecht:
Paling in ’t groen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |