Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 32 verse sardientjes
– 1 bosje peterselie
– 2 knoflookteentjes
– 5 eieren
– 6 eetlepels geraspte pecorino
– 5 eetlepels paneermeel
– 32 laurierblaadjes
– 500 gram Quinoa
– 1 grote rode paprika
– 1 grote gele paprika
– 1 grote groene paprika
– 1 grote courgette
– boter
– pezo
Bereiding:
Kuis de paprika’s en de courgette. Snij in brunoise, stoof in olijfolie en kruiden naar smaak.
Kuis de sardientjes en snij de buikkant open om te kunnen opvullen.
Spoel onder koud water en dep droog met keukenpapier.
Leg ze open met de velkant naar beneden.
Was de peterselie, droog hem en hak fijn. Pers de knoflookteentjes. Meng de eieren met de kaas, de peterselie, de knoflookteentjes en het paneermeel. Kruiden met peper en zout en over de sardientjes verdelen en dichtvouwen.
Smeer een braadslee in met boter en leg er de sardientjes in naast elkaar. Steek tussen elk sardientje een laurierblaadje. Bestrooi met paneermeel en leg er boter bovenop.
Verwarm de oven voor op 220° en bak gedurende 15 min.
Laat ondertussen de quinoa wellen in kokend. (kijk op de verpakking)