Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 600 gram schelvis (fileren en ontschubben)
– 75 gram boter
– 1 venkel
Risotto:
– 200 gram risottorijst (arborio of carnaroli of vialone nano)
– 600 gram gevogeltebouillon
– 150 gram room
– 50 gram Parmezaanse kaas
– 30 gram zeekraal
– 20 gram olie
Waterkerssaus:
– 1 dl witte wijn
– 2 dl room
– 1 bundel waterkers
– zeezout
– zwarte peper
Bereiding:
Venkel:
De venkel flinterdun snijden en laten garen in een mengsel van olie, peper, zeezout en witte balsamico-azijn ( of rijstazijn)
Risotto:
Fruit de rijst aan in de olie, bevochtig met de kokende bouillon.
Laat zacht koken tot die beetgaar is, stort uit op een schotel zodat die direct afkoelt en niet verder gaat garen.
Kort voor opdienen, de room opwarmen, kruiden met zeezout en zwarte peper en dan de rijst en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.
Voeg helemaal op het einde de (kort) voorgekookte zeekraal toe als garnituur.
Serveer warm.
Waterkerssaus:
Breng wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken.
Kruidt met zeezout en zwarte peper.
Mix de waterkers met saus in de thermomix net voor het serveren. (+/- 3 minuten op stand 10)
Schelvis:
Fileer en ontschub de schelvis.
Snij en porties, bak kort in boter en kruidt met zeezout en zwarte peper.