Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Slaatje met geitenkaas en gerookte eendenborst


Klaargemaakt op: 02/03/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1,2 kg jonge spinazie
– 400 gram veldsla
– 300 gram kervel
– 400 gram rucola
– 300 gram bladpeterselie
– 1 radicchio rosso
– 2 gerookte eendenborsten
– 4 doosjesframbozen
– 16 geitenkaasjes
– 200 gram pijnboompitten
– honing
– 4 tl mosterd
– 8 el frambozenazijn
– 16 el maïsolie
– pezo

 

Bereiding:

Spoel de sla en kruiden en dep goed droog.
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag.
Maak een vinaigrette met de maïsolie, frambozenazijn, honing en de mosterd.
Doe de verschillende soorten sla en kruiden in een grote kom, kruid met peper en zout en meng alles voorzichtig.
Snijd heel dunne plakjes van de gerookte eendenborst.
Doe de geitenkaasjes in een ovenschaal, doe er een beetje honing over en plaats ongeveer 10 min in een voorverwarmde oven op 180°.
Verdeel de sla over de borden. Strooi er de pijnboompitten over.
Leg in elk bord een geitenkaasje en versier met de plakjes eendenborst en de frambozen.
Serveer met de vinaigrette en eventueel wat stokbrood.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2018
Vorig Voorgerecht:
Ode aan het varken ’Duke of Berkshire’

Volgend Voorgerecht:
Normandische tongfilets

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |