Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 licht gegaarde borsten van piepkuiken
– 4 gerookte palingfilets, in brunoise gesneden
– 16 zwarte olijven, in schijfjes gesneden
Venkelsoepje:
– 4 venkelknollen, in stukken gesneden
– 2 ajuinen, versnipperd
– 8 dl melk
– 8 dl room
– 1 koffielepeltje anijszaadjes
– 5 dl gevogeltefond
Tomatensorbet:
– 4 sjalotten
– 4 tenen look
– 40 gram glucose
– 2 liter tomatensap
– pezo
Bereiding:
Tomatensorbet.
Stoof de sjalot met de fijn geperste lookteentje eventjes aan in olijfolie. Blus met het tomatensap. Doe er de glucose bij en kruid met peper en zout. Draai de sorbet af in een ijsmachine.
Venkelsoepje.
Stoof de ajuin aan. Voeg er de gesneden venkel aan toe samen met de anijszaadjes. Bevochtig met de melk, de room en de gevogeltefond. Zet op een laag vuurtje tot de venkel klaar is. Mix het mengsel en giet door een fijne puntzeef. Laat afkoelen en giet vervolgens in diepe borden.
Bordschikking:
Bekleed het bord met schijfjes gevogelteborst, olijven, gerookte paling en de sorbet van tomaat.