Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1600 gram zalmfilet
– 32 kleine sneden gerookte zalm
– 6 kweeperen zowel vel als vlees kruiden met peper en zout.
– 2 citroenen
– 2 dl Kriek van Lindemans
– 4 dl olijfolie extra vierge
– 80 gram griessuiker
– 4 fijn gesnipperde sjalotten
– 4 bakjes rode shiso
– 16 sneden notenbrood
– kerstomaatjes
Bereiding:
Hak de rauwe zalmfilet in een zeer fijne brunoise, vermeng met grof zeezout, peper uit de molen, fijn gesnipperde sjalot en een vleugje olijfolie en bewaar dit in de koelkast.
Versnijd ondertussen de kweepeer in kleine dobbelsteentjes en stoof ze gedurende 10 minuten in en weinig boter met toevoeging van de griessuiker. Laat zachtjes karameliseren en blus met het citroensap.
Versnijd de gerookte zalmsneetjes in rondjes ter grootte van het vormpje dat zal gebruikt worden voor de bordschikking.
Kriekdressing: 2 dl kriek en 4 dl olijfolie, peper en zout.
Bordschikking:
Monteer in de ronde vormpjes 2 eetlepels zalmtartaar, leg daarop een rond sneetje gerookte zalm en herhaal dit een tweede keer.
Schik rond het vormpje de brunoise van kweepeer en werk af met de kerstomaatjes, de shiso en de kriekvinaigrette.
Geef er een sneetje geroosterd notenbrood bij.