Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Tarte tatin van raapjes met ganzenlever en Rucola


Klaargemaakt op: 07/02/2014

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 20 vierkante velletjes bladerdeeg (10 op 10)
– 30 raapjes (+/-)
– 1/2 verse ganzenlever
– 2 eieren
– 150 gram suiker
– 150 gram rietsuiker
– 1 pakje echt boter
– 1 zakje verse rucola sla
– balsamico azijn
– notenolie
– balsamico crème
– witte porto (als begeleidende drank)

 

Bereiding:

uiker met wat water opwarmen en laten karameliseren, voeg boter toe tot een blinkende karamel.
Schil de raapjes en snij in balkjes , laat kort opwarmen in de karamel en verdeel daarna de in de geboterde schaaltjes. Leg op elk schaaltje een bladerdeegje en druk lichtjes aan.
Prik een gaatje in het midden zodat de stoom er kan uit ontsnappen en smeer bladerdeeg in met losgeklopt eigeel.
Bak verder af gedurende een 20 à 25 tal minuten in een oven van 200° C , maak de randen los met een scherp mes en keer om midden op een bord.
Snijd de ganzen lever flinter dun en leg enkele krullen op de tarte tatin.
Meng de rucola met wat notenolie, een scheutje balsamico en peper en zout , en verdeel een toefje sla op de tarte tatin.

Serveer met een goeie witte port.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2014
Vorig Voorgerecht:
Griet – aardpeer – kokkels – venusschelpen – sint-jacobsvrucht – wulken – kreukels

Volgend Voorgerecht:
Pladijs – paling – La Chouffe – Kriek Lindemans – spinazie – zurke

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |