Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 40 Gepelde en ontdarmde scampi
– 1 dl arachideolie
– 2 bundeltjes pijpajuin
– 2 teentjes look
– 2 bundels jonge worteltjes
– 250 gram sluimererwten
– 40 asperges
– 4 raapjes
– 250 gram groene boontjes
– 250 gram sojascheuten
– 250 gram champignons
– Limoenblad
– Citroengras
– Gember (op voorhand raspen…)
– Koriander
– Kokosmelk
– Groene currypasta
Evtueel rode chili (zeer fijngesneden, opletten…)
Bereiding:
Groentjes kuisen en klaar snijden allemaal ongeveer op gelijke grootte
Olie verwarmen
Pijpajuin (2cm) samen met fijngesneden look, boontjes en wortelen (2cm) roerbakken
Dan asperges en sluimerwten en raapjes toevoegen, alsook champignons
Ondertussen de geraspte gember en citroengras toevoegen
Laatst de sojascheuten en evt pepertjes (PROEVEN !!!)
Dan currypasta en kokosmelk
Eventueel peper en zout (PROEVEN !!!)
Laatst de fijngesneden koriander
Bordschikking:
Groenten op bord, 2 scampi, evt nog beetje jus.
Afwerken met korianderblaadjes.