Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Toast met kalfszwezeriken en scampi


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 sneden toastbrood (of wit brood)
– 2,4 kg kalfszwezeriken
-192 rauwe scampi (ev. te vervangen door gamba’s)
– 1,5 l visfumet ( of gevogelteconsommé)
– 1 fles droge witte wijn
– 1,5 l room
– 2 dl cognac
– 8 sjalotten
– 1 gele paprika
– Olijfolie en boter

Zwezeriken:
– 2 uien
– 2 wortelen
– een paar takjes selder
– een prei

Garnituur:
– 4 tomaten
– pluksels kervel

 

Bereiding:

De zwezeriken gedurende een tweetal minuten pocheren; het kookvocht weggieten. Opnieuw opzetten in licht gezouten water, eventueel verrijkt met een ui, wortel, takje selder, prei, … gedurende 20 à 25 minuten.
Volledig ontvliezen en in escaloppes snijden.
Laat de visfumet, samen met de fijngesneden sjalotten en de paprika gedurende een 20-tal minuten op een zacht vuurtje tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Voeg tenslotte de room toe en laat nog even inkoken. Voeg de cognac en de kruiden toe en laat op een hevig vuur inkoken tot sausdikte.
Laat de zwezerik in de saus een 10-tal minuten pocheren.
Pel en reinig de scampi. Bak de gepelde scampi aan in een mengeling van boter en olijfolie.
Ontvetten op keukenpapier. Het toastbrood roosteren.

 

Bordschikking:

Schik de toast op een warm bord , schep de saus met de zwezeriken over de toast en versier met de scampi, de geconcasseerde tomaten en kervelpluksels.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Kikkerbilletjes met gewokte groenten

Volgend Voorgerecht:
Kruidige snoekbaars in een sausje van Hoegaarden

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |