Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Trio van vis met noten:
– Gebakken coquille met pasta van cashewnoten en Chinese truffel
– Gebakken tong op bedje van boschampignons en walnoten
– Gebakken paling met notensalsa
– 16 coquilles
– 400 gram Chinese truffel aardappeltjes
– scheutje room
– klontje boter
– 100 gram cashewnoten
– blaadje rode zurkel
– 600 gram mengeling van wildchampignons
– 150 gram walnoten (zuiver)
– sjalot
– bieslook
– kervel
– peterselie
– 1 kg tongfilet
– 3 grote palingen
– 100 gram pistachenootjes
– 100 gram hazelnootjes
– 3 tomaten
– 1 teentje look
– notenolie
– truffelolie
– olijfolie
– balsamico azijn
Bereiding:
Gebakken coquille met pasta van Cashewnoten en Chinese truffel
Schil de truffelaardappeltjes en kook de aardappeltjes gaar in gezouten water, maak er een smeuïge puree van (room en boter toevoegen) en kruid met pe/zo/no en parfumeer met truffelolie. Hou warm. Maal ondertussen de cashewnoten in een keukenrobot heel fijn en meng er wat olijfolie onder, kruiden met pe/zo. Bak de coquilles kort langs beide zijden in hete boter, kruiden met pe/zo. Presenteer links op een rechthoekig bord een rozetje van de truffelpuree, snij de coquille midden door, leg op de puree de onderste helft en leg daar wat cashewpasta op en leg er vervolgens de andere helft van de coquille op. Garneer met een klein blaadje rode zurkel.
Gebakken tong op bedje van boschampignons en walnoten
Snij alle champignons in kleine brunoise , bak in wat hete boter een fijngesnipperd sjalotje aan, voeg de champignons toe en laat kort bakken, kruiden met pe/zo. Hak met een chef-mes de walnoten en voeg deze toe aan de champignons samen met de fijngesnipperde bieslook. Bak de stukjes tong en kruid met pe/zo. Leg in het midden van het bord een laagje champignon mengeling en daarboven op een stukje gebakken tong, garneer met een plukje verse kervel.
Gebakken paling met notensalsa
Maak eerst de notensalsa: Stoof de fijngesnipperde sjalot met een teentje look uit de pers, neem pan van het vuur en voeg de in fijne brunoise gesneden tomaten toe (enkel vruchtvlees), de fijngesnipperde bieslook en peterselie en de fijn gehakte pistache en hazelnootjes toe. Meng alles goed onder elkaar , voeg wat notenolie en balsamico azijn toe en kruid af met pe/zo. Spoel en reinig de paling grondig en portioneer in mooie stukken van zo’n 6 à 7 cm. Bak de paling in boter en kruid met pe/zo, bak net zolang tot de paling goed loskomt van de graat. Leg rechts op het bord een bedje van de noten salsa en leg er een stukje gebakken paling bovenop.