Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 trosjes kerstomaten
– 2 bundels roquettesla (notensla)
– 1 radichio rosso
– 1 rode friseesla
– 250 gram gemengde noten
– extra vierge olijfolie
– pezo
Olijventapenade:
– 250 gram zwarte olijven
– 2 teentjes knoflook
– 4 ansjovisfilets
– 1 1/2 eetlepel kappertjes
– 1 dl olijfolie citroensap (eventueel)
Bereiding:
Was de kerstomaatjes en droog ze zonder ze van de stengel te doen. Schik ze op een bakplaat en besprenkel ze royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak ze gedurende enkele minuten in een hete oven op 180° C.
Was alle sla soorten grondig en snij ze grof. Hak de gemengde noten ook vrij grof. Meng de gesneden sla en de noten ondereen en sprenkel er een zachte olijfolie over.
Eventueel bijkruiden met peper en zout. Dien de warme trostomaten op met de notenmengeling en eventueel een olijven tapenade.