Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 groene asperges
– 4 aardappelen
– 150 gram Oud Brugge
– 1 dl zure room
– 4 radijsjes
– 50 gram tuinkers
Pesto:
– 1 dl slaolie
– 50 gram pijnboompitten
– 1 bussel platte peterselie
– 50 gram Oud Brugge
– enkele druppels limoensap
Bereiding:
Pesto:
Mix de peterselie samen met Oud Brugge (in stukjes), de pijnboompitjes, peper, zout en de slaolie tot een groene pasta. Werk af met enkele druppels limoensap.
Schil en kook de aardappelen. Versnijd ze in een grove brunoise. Meng ze als nog licht warm zijn onder de pesto en laat ze daar verder de smaak opnemen. Snij de Oud Brugge eveneens in een grove brunoise.
Schil ook de groene asperges en snijd ze eveneens in een grove brunoise. Laat kort garen in licht gezouten water. Meng de asperges voorzichtig onder het mengsel van aardappel en pesto en voeg eveneens de Oud Brugge toe. Snijd de radijsjes in zeer dunne schijfjes.
Maak een streep met het mengsel en werk af met enkele stipjes zure room, tuinkers en schijfjes radijs.