Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Witte asperges Gerookte sjalot Hazelnoten Erwtjes Koolzaadbloemetjes


Klaargemaakt op: 03/05/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 witte asperges
– 4 sjalotten
– 100 gram erwtjes
– 8 peulerwtjes

Vinaigrette:
– kookvocht asperges
– restjes van asperges
– Chardonnay-azijn
– koolzaadolie

Erwtenschuim:
– 100 gram erwten
– koolzaadolie
– Chardonnay-azijn
– tuinkers
– erwtasperge scheuten
– koolzaadbloemetjes
– hazelnoten

 

Bereiding:

Rook de sjalotten in een rookoventje. Snijd de sjalotten in ringen en gaar ze krokant in licht gezouten water gedurende 1 minuut. Schrik onder koud water. Schil de asperges en snij ze in de lengte in dunne sneetjes. Laat zeer kort garen (30 sec.) in licht gezouten water. Kook de peultjes en erwten eveneens in licht gezouten water (1’).
Vinaigrette: alle ingrediënten mengen.
Erwtenschuim: Gaar de erwten in licht gezouten water, giet af en mix ze met de koolzaadolie, Chardonnay-azijn en een weinig kookvocht.
Leg 2 dunne sneetjes op een bordje en garneer met tuinkers, scheuten, ringetjes sjalot, erwtjes, gehakte hazelnoten, de koolzaadbloemetjes en het erwtenschuim.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 05 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Tartaar van asperges Kwarteleitje Groene kruiden

Volgend Aperitiefhapje:
Brabantse platte kaas met Breydelham, appel, munt en curry

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |