Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Soepje van rivierkreeftjes en gember


Klaargemaakt op: 14/06/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 kg rivierkreeftjes (of scampi’s)
– 1 grote komkommer zonder pitten
– 4 Italiaanse tomaten
– 500 gr gember

Beurre blanc:
– 4 fijngehakte sjalotten
– 10 eetlepels wijnazijn
– 1/2 l droge witte wijn
– 30 eetlepels water
– 1 liter culinaire room
– 500 gr boter
– gehakte peterselie

 

Bereiding:

Rasp de gember boven een kom en vang zo veel mogelijk sap op. Giet de witte wijn op de geraspte gember en het sap en laat ongeveer 1 uur trekken. Snij de komkommer in brunoise, blancheer en koel af met zeer koud water. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en zet apart. Pel de tomaten, haal er de pitten uit, snij het vlees in brunoise en zet apart. Giet de gember door een puntzeef en haal er zo een maximum aan sap uit door de gember uit te persen.

Beurre blanc:
Stoof de fijngehakte sjalotten in boter. Voeg de wijnazijn toe en laat tot 2/3de inkoken. Voeg de met gember geparfumeerde wijn toe en laat terug inkoken tot 2/3de. Voeg ongeveer 30 eetlepels water toe en laat inkoken tot de helft. Voeg de culinaire room toe om de saus(soep) te binden. Giet door een puntzeef en maak de saus(soep) af door er koude boter aan toe te voegen. Leg de rivierkreeftjes en de komkommer in de beurre blanc, meng en laat zachtjes opwarmen. Als de saus(soep) warm is, voeg dan de tomaten toe en de gehakte peterselie. Dien op!

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 06 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Brabantse platte kaas met Breydelham, appel, munt en curry

Volgend Aperitiefhapje:
Praline van asperges en makreelmousse

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |