Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 galiameloen
– 1/2 watermeloen
– Olijfolie
– Roquette sla
– Grof zeezout
– 30 plakjes Parmaham
– 10 tal muntblaadjes
Bereiding:
Reinig de Galia meloen en de watermeloen, snij ze in stukken en pureer elk apart in een blender (voeg bij de watermeloen de fijngesneden muntblaadjes toe), zet de aparte meloenpureetjes in een kommetje in de vriezer en schep regelmatig de randen los.
Giet de olijfolie in een beker en zet 2 uur in de vriezer, pureer de roquette sla met de ijskoude olie en giet het mengsel door een fijne zeef. (de koude olie helpt de groene kleur van de sla te bewaren.)
Draai de ham op een brochettestokje en leg het op een langwerpig bordje, serveer er langs beide zijden een soort van de meloengranité bij en dresser de ham met een beetje roquette olie en wat grof zeezout