Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gebakken Sint-Jakobsvrucht, met een compote van venkel, een krokantje van Pancetta en een sausje op basis van peperkoek en ganzenlever


Klaargemaakt op: 09/05/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 mooie Sint-Jakobsvruchten
– 5 kleine venkels
– 5 potjes kalfsfond
– 50 gram ganzenlever
– 200 gram suiker
– 4 sneden pancetta
– boterpapier
– peperkoek

 

Bereiding:

Leg de pancetta op een boterpapiertje in de oven op 90 graden gedurende ongeveer 20 minuten.
Voor de compote: Snij de venkel in fijne brunoise. Zet een pannetje op een laag vuurtje met wat boter in. Stoof de brunoise glazig. Voeg 1dl kalfsfond toe en laat rustig verder garen. Voeg na 10 minuten suiker toe.
Voor de saus: Verkruimel de peperkoek tot een heel fijn poeder. Je hebt ongeveer een theelepel nodig. Zet de overschot van de fond op in een steelpannetje en voeg de peperkoek toe. Reduceer tot ongeveer de helft. En passeer zodanig dat er geen peperkoek meer in het vocht zit. Voeg 50 gram ganzenlever toe en wat peper en zout, laat de ganzenlever smelten tot een smeuïge saus
Voor de Sint-Jakobsvruchten: Rol de Sint-Jakobsvruchten door de bloem en kruid ze met peper en zout
Hierna verwarm je een pan met boter. Als de pan goed heet is schroei je de coquilles.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Kort gebakken inktvis met chorizo en groene asperges

Volgend Aperitiefhapje:
Buikspek met tartaar van langoustines, zure room en zeekraal

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |