Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 500 gram bloem 00
– 5 eieren + 2 eidooiers om pasta dicht te kleven
– 250 gram champignons
– 4 sjalotten
– 1/2 busseltje peterselie
– 2 hazenbillen
– 3 eekhoorntjesbroden
– olijfolie
– balsamico azijn
– scheut rode wijn
– aromaten : wortel – tijm – ui – laurier
Bereiding:
Bloem uitstorten op aanrecht, kuiltje maken en de eieren erin breken. Meng zorgvuldig met de bloem en kneed tot egale massa. Rol uit tot de gewenste dikte. Maak een duxelle : snij sjalot en champignons fijn en stoof gaar in wat boter , kruid af + voeg gehakte peterselie toe. Hazenbillen aan kleuren in wat boter , en garen onder deksel na toevoeging van de aromaten en de rode wijn. Laten afkoelen en vlees van de bouten halen en in kleine brunoise versnijden + mengen onder de duxelle. Maak de ravioli en kook gaar in gezouten water. Versnijd eekhoorntjesbrood in dunne plakjes en bak krokant in wat geklaarde boter , kruid met pe/zo.
Bordschikking:
Leg een plakje eekhoorntjesbrood op een apero-bordje en schik er de ravioli op , strooi er wat gehakte peterselie over en druppel er wat olijfolie en balsamico over.