Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 100 gram gepelde garnalen
– 1/2 kg garnalenkoppen
– 200 gram butternut-pompoen
– 1 eetlepel pompoenpitjes
– 1 ui
– 1 wortel
– 1 takje tijm
– 1 teentje look
– 3 el Cognac
– 1,5 liter visbouillon
– 1 el tomatenpuree
– cayennepeper
– pezo
– sherry
– room
– boter
Bereiding:
Bak de garnalenkoppen aan in wat olijfolie samen met de ui, wortel, look, tijm en laurier. Voeg de Cognac toe, verwarm en flambeer. Voeg de bouillon toe alsook de tomatenpuree en kruid met cayennepeper, peper en zout. Parfumeer met sherry en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen, zeef en voeg de room en de boter toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 140 °C. Snij de pompoen met schil en al in 4, besprenkel met olie en laat 20 minuten poffen in de warme oven. Kruid met peper en zout.
Leg in elk bord een partje pompoen en wat garnalen. Schuimde bisque op met een mixer en giet over de pompoen en de garnalen Werk af met een vanilleolie (merg van vanillestokje in olijfolie gedurende 2 dagen laten trekken).