Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Lam, spitskool, abrikozen, pecannoten


Klaargemaakt op: 12/12/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 grote koolbladeren
– 1 eetlepel amandelolie
– 1 lamsrugfilet
– 1 theelepel ras-el-hanout
– 100 gram gedroogde abrikozen
– 1 eetlepel abrikozenazijn
– 4 eetlepels sinaasappelsap
– 1 eetlepel abrikozenmarmelade
– 1/2 theelepel amandelolie
– 50 gram pecannoten
– 1 eetlepel amandelolie
– kurkuma
– kerriepoeder

 

Bereiding:

Blancheer de koolbladeren kort in licht gezouten water (nog krokant). Haal de harde kern uit de bladeren en snij ze bij zodat ze even lang zijn als de lamsfilet. Strijk het ingerolde pakketje in met de amandelolie. Bak kort aan en laat verder garen in een voorverwarmde oven van 125 °C.
Karamelliseer de suiker lichtjes in een steelpan. Voeg de resterende ingrediënten toe en kook tot het stroperig wordt. Voeg de versneden gedroogde abrikozen toe aan de siroop en breng het geheel aan de kook. Laat afkoelen. Verhit de pecannoten in de amandelolie, een beetje water en wat suiker tot ze gekaramelliseerd zijn.
Versnijdt de gebakken lamsfilet in sneetjes van 1 cm en garneer met de abrikozen, pecannoten en zuring.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Gerookte paling, rode biet, zure room

Volgend Aperitiefhapje:
Bisque garnalen, pompoen, vanille

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |