Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 kg varkenshaasje
– 2 busseltjes jonge worteltjes
– 1 kg fijne boontjes
Crepinette
– 1 fles witte wijn
– 1 kg ongepelde garnalen
– 1 teentje look
– 200 ml room
– 15 grote aardappelen
Kippenbouillon
– bakboter
– 20 witte asperges
– 6 trosjes kleine trostomaatjes
– verse peterselie
Bereiding:
Snijd de varkenshaasjes in enveloppe, kruid langs de binnenzijde met pe/zo en vul op met de aldente gekookte sperzieboontjes en worteltjes, maak de roulade met behulp van de crepinette. Bak de roulade aan in wat boter, kruid met peper en zout en leg de roulade op een ovenschaal. Bak af tot licht roze. Deglaceer de pan met witte wijn en wat room, laat even indikken en kruid af.
Voeg de gepelde garnalen toe samen met wat gehakte peterselie.
Schil de aardappelen, steek er cilinders uit en plaats deze ineen kom.
Zet net onder water, voeg boter en kippenbouillon toe en laat “droog” koken, en daarna nog even bakken in de boter.
Schil de asperges kook ze beetgaar en schrik nog erven in de boter.
De trostomaatjes samen met wat look in de oven plaatsen en kort opwarmen.
Geef per persoon 3 aardappelcilinders, een volledige asperge (puntje afsnijden en rechtop zetten, rest schuin versnijden), een stukje trostomaatjes en enkele sneden roulade met wat saus.