Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Varkenshaasje met Achelse Blauwe


Klaargemaakt op: 06/03/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 kg varkenshaasje
– 2 pakjes gedroogde abrikozen
– 1/2 kg Achelse Blauwe Grevenbroecker schimmelkaas

Marinade:
– 10 eetlepels olijfolie
– 10 blaadjes salie
– 5 takjes marjolein
– 5 takjes verse tijm
– 3 blaadjes laurier

Saus:
– 6 blaadjes salie
– 3 wortels
– 3 sjalotten
– 3 takjes tijm
– 2 teentjes look
– 3 theelepels balsamico
– 2 glazen Achelse trappist 9,5°
– 1 blokje rundbouillon

Garnituur:
– 10 appels jonagold
– 300 gram boter
– 10 eetlepels cassonade suiker
– kaneel

Patatjes:
– 3 kg krielaardappels
– olijfolie
– pezo
– rozemarijn

Bereiding:

Maak de marinade door de olijfolie te mengen met de fijngehakte kruiden, peper en zout.
Verwijder het klokhuis uit de appel met een appelboor. Meng de boter, cassonade en kaneel en vul de appels hiermee op. Zet ze gedurende 20 minuten in de oven op 180°.
Ontvlies en snijd de varkenshaasjes bijna volledig in de lengte door zodat je een plat stuk vlees krijgt en bestrijk ze royaal met de marinade.
Leg bovenop het vlees de doorgesneden abrikozen en de in plakjes gesneden Achelse Blauwe. Rol de haasjes op en bind vast met keukentouw, bak aan in de pan en plaats vervolgens in de oven bij de appels.
Stoof de sausgroenten en de kruiden aan en blus met de Trappist. Laat een 15 tal minuten inkoken, zeef en laat verder inkoken terwijl je de balsamico toevoegt.
Snijd de krieltjes in halve maantjes en doe ze in een ovenschotel. Hak de rozemarijn fijn, strooi over de aardappels. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, kruid met pezo. Plaats gedurende 1/2 uurtje in de oven op 180°. Roer regelmatig om.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2015
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Indische groene curry met balletjes van lamsgehakt en pistachenootjes

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Opgevuld varkenshaasje met garnalensaus en fondant aardappeltjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |