Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 vellen bladerdeeg
– 4 bolletjes mozarella
– 2 courgettes
– 8 dikke kingkrab-poten
– 4 roma-tomaten
– 1 eetlepel gehakte look
– 1 dl witte balsamico-azijn
– 1 dl olijfolie
– 200 gram gepelde garnalen
– 16 Taggiasche olijven
– 100 gram tapenade van olijven
– gehakte basilicum
– koriander
Bereiding:
Prik de vellen bladerdeeg in. Strijk de uitgerolde vellen bladerdeeg in met de tapenade en leg er sneetjes mozarella op. Beleg vervolgens trapsgewijs met schijfjes kort geblancheerde courgette. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak in een oven van 180°C tot het bladerdeeg krokant is.
Kook de kingkrab in een klassieke court-bouillon. Laat afkoelen en verdeel in staafjes die u vervolgens halveert. Snij de tomaten bovenaan kruiselings in en dompel ze vervolgens in kokend water. Pel ze en versnijd ze in kleine brokjes. Voeg een scheut witte balsamico azijn, de gehakte look en de gehakte kruiden toe. Kruid met peper en zout en werk op met wat olijfolie.
Halveer de zwarte olijven en vul ze op met zure room. Schik de halve olijfjes op het courgettetaartje. Warm de krab kort op in de oven met wat olijfolie.
Bordschikking:
Leg de krabstaafjes tegen elkaar en nappeer met de tomatenvinaigrette. Het taartje legt u ernaast. Versier uw bord met de garnalen en serveer er het Parmezaans ijs erbij.