Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Vegetarisch

Carpaccio van biet, roquefort en vinaigrette van braam-duindoornthee (Voorgerecht)


Klaargemaakt op: 11/03/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 voorgekookte bieten,
– 4 zakjes groene thee met braam en duindoorn,
– 4 dl water
– 640 gram roquefort
– 240 gram ongezouten pistachenoten
– 240 gram goudgele rozijnen
– 2 dl crème de cassis
– pezo

 

Bereiding:

Zet de thee. Laat het theezakje 10 min trekken in het heet water.
Meng vervolgens met de crème de cassis en kruid met peper en zout.
Snij d de bietjes in flinterdunne plakjes met een mandoline of heel fijn mes en schik de plakjes op de borden.
Lepel de thee-cassisdressing over de carpaccio en brokkel er de roquefort over.
Hak de pistachenoten en strooi samen met de rozijnen over de carpaccio en breng op smaak met peper en zout.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2016
Vorig Vegetarisch:
Pizzataartje -aubergine -courgette-rode ui (Hoofdgerecht)

Volgend Vegetarisch:
Risotto met kastanjechampignons en tempura van sjalot (Hapje)

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |