Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Citroencrème – rabarbercompote – koekje – frambozensorbet


Klaargemaakt op: 13/05/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Citroencrème met rabarbercompote
– Sap van 4 citroenen (gezeefd)
– 200 gram poedersuiker
– 500 gram mascarpone
– 100 gram halfvolle plattekaas
– 500 gram rabarber
– vanillestok
– witte wijn
– 250 gram kristalsuiker

Rabarber met fijn koekje en frambozensorbet
– Rabarber
– Frambozensorbet
– Geklaarde boter
– Bloemsuiker

Koekje
– 520 gram bloemsuiker
– 200 gram malse boter
– 200 gram melk
– 160 gram patisseriebloem
– 2 vanillestokjes

 

Bereiding:

Citroencrème met rabarbercompote.

Sap van citroenen mengen met de poedersuiker, de mascarpone en de platte kaas. Goed mengen en laten opstijven in de koelkast gedurende een aantal uren.
Rabarber koken in de witte wijn met vanillestok en suiker zonder deksel, daarna mixen en laten afkoelen.

Rabarber met fijn koekje en frambozensorbet.

Snijd de rabarber in stukken en leg op een beboterde bakplaat. Strijk de geklaarde boter en de bloemsuiker over de rabarber en zet 10 min in een voorverwarmde oven 180°

Koekje.

Haal de boter tijdig uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Doe de juiste hoeveelheid malse boter in de mengkom van de keukenmachine.
Weeg intussen de juiste hoeveelheid bloemsuiker.
Laat de machine draaien op een matige snelheid en schep de bloemsuiker lepeltje voor lepeltje bij de malse boter.
Druk de vanillestok plat en snij de peul overlangs in twee.
Schraap er met een mespunt alle zaadjes uit en draai ze in het botersuikermengsel.
Weeg de juiste hoeveelheden melk en patisseriebloem.
Laat de machine draaien en voeg een kwart van de melk toe en een kwart van de bloem.
Laat het toestel even verder draaien en voeg dan het volgende deel bloem en toe.
Ga zo door tot je een glad koekjesbeslag hebt. Verwarm de oven voor op 175°C.
Leg een bakmatje van siliconen op een ruime vlakke ovenschaal.
Strijk er een dunne, egale laag beslag over, van ongeveer 3 mm dik.
Gebruik bij voorkeur een lange vlakke spatel. (Voor een restje beslag moet je misschien nog een tweede bakbeurt voorzien.)
Schuif het koekjesbeslag in de voorverwarmde oven van 175 °C en bak het gedurende ongeveer 20 minuten goudbruin.

De precieze baktijd is afhankelijk van het type oven, en de dikte van het laagje beslag.)

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2016
Vorig Nagerecht:
Mousse van gezouten karamel met appel

Volgend Nagerecht:
Coupe aardbeien in een nieuw jasje

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |