Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Sabayon met gepocheerde peren.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 peren
– 25 cl. Poire Williams
– 2 vanillestokje
– 600 gram suiker
– 2 glazen witte wijn
– 12 eieren

 

Bereiding:

Schil de peren en snijd ze in blokjes. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit . Breng dit zachtjes aan de kook en laat het kort koken.
Zet in de tussentijd een pan met water op.
Zeef het vocht van de peer. Vang het vocht op in een pan. Doe hier de wijn en de Poire Williams bij . Zet deze pan au bain marie boven de andere pan.
Scheid van de eieren het eiwit van het eigeel. Doe het eigeel en de suiker bij het vocht en klop dit op tot het mengsel begint te stollen (sabayon).
Verdeel de gepocheerde perenblokjes over de glazen en giet hierover de sabayon.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Creatief met geitenmelk.

Volgend Nagerecht:
Appeltjes onder een krokant korstje met dadels en een zuiderse bavarois.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |