Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Fruitig triootje


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Met rum geflambeerde ananas met vanille ijs en munt
– 1 ananas
– muntblaadjes
– 2 el donkere rum
– 2 el rietsuiker

vanille ijs:
– room
– eieren
– melk
– suiker
– vanillestokje

Peertjes met Mascarpone
– 2 rijpe peren
– 500 g mascarpone
– Vanillestokje
– 100 gram suiker
– 2 kaneelpijpjes
– 1 dl witte wijn
– 8 a 10 “Bastogne” speculaaskoeken

Gemberbavarois met banaan in gemberkaramel
– 1 dl volle melk
– 2 dl room
– 2 el gembersiroop
– 9 plakjes verse gember
– 2 gelatineblaadjes
– 50 + 150g suiker
– Vanillestokje
– 3 eidooiers
– Amandelolie
– 25 g bloem
– 2 bananen
– Sap van 1/2 citroen
– 1/4 tlpl gedroogde gember
– 1 bolletje gekonfijte gember
– 25 g boter
– 25 g suiker
– 1.5 elpl vloeibare honing

 

Bereiding:

Met rum geflambeerde ananas met vanille ijs en munt
Snij de ananas in stukjes (uiteraard zonder de schil en het “hart”), bak kort in de wok en bestrooi met suiker. , blus met donkere rum en fijngesneden muntblaadjes. Maak nu het vanille ijs door melk en room aan de kook te brengen met de helft van het suiker en het opengesneden vanille stokje , de eidooiers met de rest van de suiker op te kloppen tot een “wit lint”, dit mengsel bij de kokende melk te doen , verder op te warmen tot er voldoende binding ontstaat en daarna te laten af koelen om dan af te draaien in een ijsmachine.

Peertjes met Mascarpone
Schil de peren en leg ze tegen verkleuring in wat citroensap. Doe in een diepe pan een flinke scheut witte wijn , suiker , vanille , kaneelpijpjes en wat water, de peren in dit mengsel op een laag vuurtje beetgaar koken. Snij de peren in ronde schijfjes. Zeef de vloeistof en kook verder in tot bijna siroop. Meng deze siroop onder de mascarponekaas. Hak de speculaas fijn , de helft van deze kruimels in een potje doen en er wat gesmolten boter opgieten, laten stollen , giet hierover een laagje mascarpone mengsel, en daarbovenop een laagje peren, afwerken met wat gemalen speculaas, versieren met een stukje kaneelpijp en wat munt, giet hier rond een beetje Luikse siroop die wat vloeibaar is gemaakt met wat water.

Gemberbavarois met banaan in gemberkaramel
Breng de melk aan de kook met 1 dl room,de gember siroop, vanille en gember. (5 plakjes), haal van het vuur van zodra de melk kookt, laat de gelatine in koud water weken . Klop de eidooiers met het suiker (50 g – 3 dooiers) schuimig, giet er de warme melk op en laat op een laag vuur zachtjes binden.. Knijp de gelatine uit en voeg bij de melk. Giet het geheel door een zeef en giet in een ondiepe schaal. Laat minstens 1 uur opstijven. Klop de rest van de room op en spatel er zachtjes onder, lepel in kleine ingevette potjes en zet in de koelkast om op te stijven. Maak een karamel door de suiker (150 g) met 1/2 dl water aan de kook te brengen tot lichtbruine kleur. Draai het vuur laag en voeg gember en citroensap toe (4 plakjes gember) . Schil de banaan en halveer in de lengte , snij nu in dikke schijfjes en laat deze marineren in de siroop. Zeef de bloem en gember in een kom, verwarm de suiker, met de boter en de gembersiroop in een pan, laat even afkoelen en voeg de bloem toe. Meng goed door elkaar. Leg nu telkens een klein hoopje op een bakpapier en bak ze krokant op 180° in +/- 8 min. Laat de koekjes even rusten na het bakken alvorens ze eraf te halen. Haal nu de bavarois uit de potjes en garneer met koekje en wat banaan.

 

Bordschikking:

Zet op een rechthoekig bord nu alle drie de “kleine” gerechtjes naast elkaar.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Condérijst en chocolademousse op een bedje van gemarineerde rode vruchten, met een streepje advocaat

Volgend Nagerecht:
Millefeuille van geconfijte bospaddestoelen op een coulis van rode bosvruchten en vanille-ijs geparfumeerd met advocaat

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |