Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Mango met Elixir d’Anvers


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 rijpe mango’s
– 4 el vloeibare honing
– 16 eierdooiers
– 75 cl witte wijn
– 350 gr suiker
– 25 cl Elixir d’Anvers
– muntblaadjes

 

Bereiding:

Schil en halveer de mango’s. Pit verwijderen.
Vruchtvlees in brunoise snijden en kort aanbakken in boter (niet laten bruinen)
Honing doorroeren en warm houden.
Eierdooier, wijn en suiker loskloppen totdat suiker gesmolten is.
Het mengsel op zacht vuurtje opkloppen tot een schuimige massa.
Verwarm de elixir lichtjes en roer hem onder de sabayon.
Verdeel de mango over de schaaltjes en lepel er de sabayon over.
Garneer met muntblaadjes.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Condérijst met rood fruit en gebakken peperkoek

Volgend Nagerecht:
Bladerdeegje met peren

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |