Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 250 gram bloem
– 75 gram suiker
– 6 eieren
– 75 cl melk
– 2 rabarberstelen
– 100 gram suiker
– 1 kg aardbeien
– 2 dl basilicumsiroop
– 400 gram fondant chocolade
– 6 eieren
– 6 halve eidopjes suiker
Bereiding:
Maak met de eieren, de bloem en de melk een beslag voor flensjes, smelt de chocolade au-bain-marie en smeer deze open op de flensjes, bestrooien met fijn gesneden aardbeien en oprollen, in folie in de ijskast terug laten opstijven.
Snijd de rabarber in fijne brunoise en bestrooi met wat suiker , meng onder de fijngesneden aardbeien en hou apart.
Snij de rest van de aardbeien fijn, strooi er wat zout over en overgiet daarna met de basilicum siroop. Maak een sabayon met de eidooiers, suiker en het sap van de ‘basilicum’-aardbeien.
Bordschikking:
Schik nu op een rechthoekig bord in een vormpje de basilicum aardbeien en overgiet met de sabayon, in het midden een zig-zag lijntje trekken met de gesmolten chocolade en daarop de aardbeien mengeling met de rabarber uit een vormpje duwen, snijd dan de ‘sushi’ van flensjes schuin overlangs door en zet deze recht aan de andere kant van het bord.