Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 dl fruitige rode wijn
– 4 dl zoete witte wijn
– 2 eetlepels vlierbloesemsiroop
– 16 gelatineblaadjes
OF:
– 4 flesjes kriekbier
– 2 eetlepels vlierbloesemsiroop
– 16 gelatineblaadjes
– 48 muntblaadjes
– 4 sinaasappelen
– 1 dl room
Rood fruit:
– 500 gram aardbeien
– 1 bakje bosbessen
– 1 bakje aalbessen
– 1 bakje frambozen
Condé rijst:
– 100 gram banketbakkersroom
– 200 gram gekookte rijst
– 100 gram gesuikerde geklopte room
– 5 cl smaakmaker (likeur)
– 1 gelatineblaadje
Bereiding:
Het rood fruit met zorg behandelen zodat het niet gekwetst geraakt. De aardbeien in stukjes versnijden. De rest van het fruit heel houden. De wijnen mengen en opwarmen, samen met de vlierbloesemsiroop. De gelatineblaadjes weken en ondermengen.
In de vormpjes eerst een weinig van het wijnmengsel gieten en laten opstijven. Daarna er het fruit opleggen en overgieten met de rest van het bijna afgekoelde wijnmengsel. Opnieuw laten afkoelen.
De condé-rijst maken door de gekookte rijst te mengen met de banketbakkersroom, de voor 3/4 opgeklopte room en eventueel de smaakmaker (likeur). De sinaasappel zeer dun schillen en de schillen in fijne, lange reepjes versnijden. Deze fijne reepjes eerst enkele minuten afkoken. Daarna nogmaals afkoken maar nu in gesuikerd water.
Met het sinaasappelsap en de room (of zonder de room) het sausje maken.
Bordschikking:
Op een rechthoekig bord langs de ene zijde drie kleine torentjes maken met de terrine van rood fruit.
Langs de andere zijde een lijntje trekken met de condé-rijst.
Het streepje condé-rijst afwerken met drie blaadjes munt.
De drie torentjes versieren met de gekonfijte sinaasappelreepjes.
Tot nog een weinig saus rond de torentjes napperen.