Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Macarons de Paris met Geitenkaas & vijgenjam


Klaargemaakt op: 18/11/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 eiwitten
– 175 gram bloemsuiker
– 125 gram amandelpoeder (100%)
– 30 gram fijne suiker
– frambozen coulis
– geitenkaas
– vijgenjam

 

Bereiding:

Klop de eiwitten met de suiker tot stevige pieken kunnen gevormd worden. Zeef bloemsuiker en amandelpoeder en meng deze onder het eiwit. Vervolgens meng je de frambozencoulis tot men de gewenste kleur is bekomen.
Spuit met een effen spuitmond (n° 8) dit beslag op bakpapier (ongeveer 3 cm diameter). Laat deze +/- 30 minuten op een bakplaat staan tot een lichte verkorsting plaats treed. Vervolgens bakken op 150°C gedurende 13 minuten. Na afkoeling de Macarons vullen met geitenkaas en vijgenjam.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2011
Vorig Nagerecht:
Glaasje met Crème brulé van foie gras met een gelei van Chardonnay

Volgend Nagerecht:
Chocoladefantasie

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |