Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vis

Pladijsfilet op een bedje van gesmolten prei met aardpeer en pastinaak.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 pladijzen (laten fileren op vel)
– 1,6 kg aardpeer
– 1 kg pastinaak / laurierblad
– 8 preien
– 2 rode bieten
– 8 sneden wit brood
– 8 dl room
– 1 dl Noilly Prat
– 1 dl melk
– 1 dl room
– 1 dl olijfolie
– 150 gram boter
– 1 citroen

 

Bereiding:

Zalf van aardpeer: Schil de aardperen kook ze in licht gezouten water tot ze gaar zijn. (+/- 5 min) Pureren in een keukenrobot onder toevoeging van olijfolie, een scheutje citroen en peper en zout tot er een zalf ontstaat.
Zalf van pastinaak: Kook de pastinaak gaar in een mengsel van melk en room samen met een blaadje laurier, tot bijna al het vocht verdampt is. Kruiden met peper en zout. Laurierblad verwijderen. Pureren in keukenrobot, kruiding nagaan.
De preien grondig kuisen en daarna in ringetjes versnijden. Laten garen in room waaraan Noilly Prat werd toegevoegd.
De rode bieten schillen en krokant gaar koken in licht gezouten water gaar koken. Daarna in een grove brunoise versnijden en grondig afdrogen. Kort voor opdienen lichtjes laten bakken tot ze beginnen krokant te worden.
De sneden brood in dobbelsteentjes versnijden en aanbakken in een mengsel van boter en olijfolie tot ze mooi egaal gebruind zijn, dit onder voortdurend omscheppen.
De filets van de pladijs ontdoen van de kleine graatjes en dan kort aanbakken in een mengsel van olijfolie en boter. Eerst op de vleeskant (hoog vuur) en daarna op de velkant (laag vuur). Zowel vel als vlees kruiden met peper en zout.

 

Bordschikking:

Onderaan het bord een dikke streep trekken met de puree van aardpeer en eventueel een beetje opentrekken met een lepel. Daarnaast een quenelle leggen van de zalf van pastinaak.
Daarboven een lepeltje leggen van de gegaarde prei, daarop een pladijsfilet leggen en er ook nog een pladijsfilet laten tegen aanleunen.
Tot slot afwerken met enkele dobbelsteentjes rode biet en enkele broodkorstjes.

 



Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vis:
Gebakken Breydelspek met gebakken pladijs en een smeuïge spruitjespuree.

Volgend Hoofdgerecht vis:
Kabeljauwhaasje met schubjes van champignons en gesmolten spinazie.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |