Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 stukken kabeljauwhaasje van zo’n 170 g
– 20 grote aardappelen
– 60 tal lamsoortjes
– 60 tal radijsjes
– 1/2 kg champignons
– 3 kg spinazie
– 4 busseltjes worteltjes
– 1 kg fijne boontjes
– 1/2 kg fijne erwtjes
– kippenbouillon
– 2 teentjes look
– 4 sjalotjes
– scheutje room
– pakje hoeveboter
Bereiding:
Snij de aardappelen in blokjes van zo’n 4 cm zijde en 3 cm hoog. Haal het middelste uit de blokjes uit met een appel boor, en bak de aardappeltjes krokant gaar. Per persoon heb je 3 blokjes nodig.
Schil de wortels en snij de helft in kleine staafjes , kook deze in gezouten water beetgaar. Kook de rest van de wortelen gaar samen met een deel van de rest van de aardappelen en maak een lekkere wortelpuree.
Kook de erwtjes gaar samen met de rest van de aardappelen en maak een lekkere erwtenpuree. Gebruik voor het maken van de 2 soorten puree wat room en hoeveboter.
Reinig de boontjes en kook deze in licht gezouten water beetgaar. Snij ze allemaal op ongeveer dezelfde lengte (vergelijkbaar met de lengte van de wortelstaafjes).
Snij de champignons in flinter dunne schijfjes , kruid de stukkenvis met pe/zo en beleg deze met de champignons schijfjes de welke ook moeten gekruid worden met pe/zo en strijk deze in met olijfolie. Bak de stukken vis af in een voorverwarmde oven van zo’n 200° C.
Reinig de radijsjes en pocheer deze in wat kippenbouillon, bak de lamsoortjes heel kort in wat goede boter en kruid met pe/zo. Stoof de fijngesnipperde sjalot en de look zachtjes in wat boter, voeg de kippenbouillon toe en laat voor 1/3 inkoken.
Blancheer de spinazie kort in wat gezouten water en voeg toe aan de kippenbouillon, en mix in een keukenrobot tot een gladde saus, kruid met pe/zo en wat kruidnoot.
Bordschikking:
Op een rechthoekig bord leg je aan de links zijde de 3 aardappelblokjes boven elkaar, het bovenste blokje vul je op met de wortel puree, het onderste met de erwtenpuree, in het middelste schik je 2 balkjes wortel en 2 fijne boontjes, garneer met een plukje verse kervel. Daarnaast ter hoogte van elk aardappelblokje leg je een radijsje op een lamsoortje, en aan de rechterzijde schik je de kabeljauw op een bedje van de wortelstaafjes en de boontjes met daaronder een streepje van de gesmolten spinazie coulis.