Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Briochebroodjes:
– 225 gram bloem
– 20 gram suiker
– 75 ml lauwe melk
– 2 eieren
– 75 gram zachte boter
– 7 gram gist
– 5 gram zout
Mini-hamburger:
– 16 kleine briochebroodjes
– 500 gram lengfilet
– 200 gram zalmfilet
– 8 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel kappertjes
– 2 eetlepels fijn gesneden komkommer
– peterselie
– bieslook
– peper
– zout
Bereiding:
Briochebroodjes
Mini hamburger versie 2Doe de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg gist, eieren, suiker en gesmolten boter toe. Meng door elkaar en voeg dan de melk toe samen met het zout. Wanneer het deeg te nat is voeg dan nog wat bloem toe.
Kneed het deeg op een werkblad 8 minuten tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bal en leg die in een ingevette kom en dek af met folie. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.
Sla het deeg door op een met bloem bestoven werkblad en snijd het in 16 stukken. Rol bolletjes van je deeg en leg ze op een bakplaat. Druk iets aan. Laat broodjes zeker nog een uurtje rijzen, afgedekt met een keukenhanddoek. Verwarm de oven op 230 °C en bestrijk de brioches in met losgeklopt ei. Bak 8 min en verlaag de oventemperatuur naar 190°C. Bak dan nog 7 min tot de brioche goudbruin is en hol klinkt als je er op de onderkant op tikt.
De mayonaise met de fijn gesneden komkommer, kappertjes, gesnipperde bieslook en peterselie.
Mini-hamburger:
De zalm- en lengfilet in een fijne brunoise versnijden, er de fijn gesnipperde bieslook onder mengen. Kruiden met peper en zout. Verdelen in 16 hamburgers, eerst door de bloem en daarna door het opgeklopt eiwit halen en tot slot paneren met paneermeel. Bakken in olijfolie.
Snijd de briochebroodjes horizontaal doormidden, strijk er wat mayonaise op en leg er een hamburger op. Werk af met wat tuinkers en eventueel nog een streepje bewerkte mayonaise.