Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 kg varkenswangen
– 1 kg juliennegroenten
– bouillonblokjes
– kruidentuiltje
– 3 pakjes jonge wortelen
– 2 kg jonge spinazie
– 800 gram sluimererwten
– 1 bloemkool
– 3 pakjes lente-ui
– 16 sneetjes gedroogde ham
– 16 aardappelen
– spekblokjes
– graanmosterd
– bieslook
– kervel
– mosterdzaad
– bloem
– peper
– zout
– boter
Bereiding:
De groenten kuisen, wassen en in stukken snijden. De bloemkool in roosjes verdelen.
De varkenswangen gebloemd aanbakken in boter. Uit de pan nemen en in deze pan de bouillon maken met de juliennegroenten, het kruidentuiltje en de bouillonblokjes.
De varkenswangen opnieuw toevoegen en in de bouillon laten garen gedurende anderhalf uur.
De varkenswangen uit de bouillon nemen en de bouillon zeven. Daarna opnieuw aan de kook brengen en de spekblokjes en (volgens gaartijd) de groenten toevoegen : aardappelen, wortelen, bloemkool, lente-ui, sluimererwten.
Juist voor het opdienen opnieuw de varkenswangen, de gesneden bieslook en gesneden kervel toevoegen.
Bord versieren met graantjesmosterd, mosterdzaad en een sneetje gedroogde ham.